Antibiotica behandeling bij de ziekte van Lyme


Tijdens de eerste twee weken na een tekenbeet, is er een mogelijkheid om de concentratie van microben in de gastheer te beperken door gebruik te maken van conventionele antibiotica, voordat de microben zich dieper in het weefsel verspreiden. Na deze twee weken is antibiotica niet meer effectief en zal het u alleen maar zieker maken.
 
ziekte van lyme


Lyme behandeling doxycyclineProfessionals in de gezondheidszorg bevelen gewoonlijk het gebruik van doxycycline 100mg aan, met innames tweemaal per dag gedurende 2 tot 3 weken. Metronidazol 500mg met innames tweemaal per dag kan toegevoegd worden om een breder gamma aan mogelijke neveninfecties mee te behandelen.

Sommige zorgverleners schrijven clindamycine, dat een nauw verband heeft met overmatige groei van clostridium in de darmen (wat bloederige diarree veroorzaakt) voor als orale antibioticabehandeling. Clindamycine zou plaatselijk of intraveneus toegepast moeten worden.


antibiotica tegen lyme
 

Een antibioticabehandeling zal nooit lyme volledig genezen.


Simpelweg omdat borrelia een intracellulaire infectie is die zich schuil houdt in uw cellen. Antibiotica bij de ziekte van Lyme helpt tijdelijk en alleen in het begin om het immuunsysteem de overhand te geven. Nadat de microben zich verspreid hebben in het weefsel, is de kans nihil dat een behandeling met antibiotica de infectie zal doen verdwijnen, zelfs bij langer gebruik (maanden tot jaren).Een gezond goed werkend immuunsysteem is essentieel om chronische ziekten zoals de ziekte van Lyme te genezen. Therapieën gericht op het immuunsysteem zoals ik toepas in mijn praktijk zijn daarom veel effectiever. Ten minste de helft van de mensen met een geïnfecteerde tekenbeet zal vermoeidheid ontwikkelen binnen weken tot maanden na het voltooien van de antibioticakuur. Het herhalen van antibiotica geeft gewoonlijk een vluchtig of helemaal geen voordeel.

Kaj Alexander