Mijn ervaring met de ziekte van Lyme


Hoe ik de ziekte van Lyme te boven kwam met een nieuwe revolutionaire lasertherapie.

Door: Kaj Alexander
Oprichter van praktijk bioenergietherapie.nl
 
Kaj Alexander


De kans bestaat dat u naar mijn website gekomen bent in de hoop een einde te maken aan uw verwarring omtrent de ziekte van Lyme. Er is zoveel controverse over deze ziekte dat zelfs de meeste artsen en therapeuten ze niet begrijpen. Zelfs veel artsen en collega therapeuten in mijn eigen kring die zichzelf als expert beschouwen, begrijpen niet de volledige complexiteit ervan.

Maar ik heb een kwalificatie die de meeste andere artsen niet hebben. Een persoonlijke 10 jaar durende zoektocht naar elke mogelijke oplossing om deze ziekte te verslaan!

ziekte van lyme

Ik was een vrolijke druk kind. Scouting (de padvinderij), dat was mijn ding! Hutten bouwen, op kamp gaan, anderen helpen. Ik was 11 jaar oud en kwam terug van het jaarlijks NPK-kamp waar alle scoutinggroepen in heel Nederland 1x per jaar samenkomen.

Ik vond een teek op mijn bovenbeen. Ik trok hem er uit. Ik had wel eens gehoord dat je er ziek van kon worden. Mijn tante vertelde me dat dit alleen was als er een ronde kring rond de beet kwam, maar dat gebeurde nooit. Ik dacht: mooi en heb er toen verder niet langer bij stilgestaan.Jaren later, ik was een jaar of 14. Ik kreeg erge gewrichtsklachten in mijn knieën en armen en was steeds sneller vermoeid. Ik kon school amper volhouden. Natuurlijk ging ik naar de huisarts en na veel onderzoeken kreeg ik de diagnose fibromyalgie, die pas vele jaren later gediagnosticeerd werd als ziekte van Lyme en chronische candida

Het begin van mijn volwassen leven werd gekenmerkt door een verzwakkende vermoeidheid, verschrikkelijke hersenmist, pijn overal in mijn lichaam, met name mijn armen en benen en een branderig gevoel in mijn voeten en tintelend gevoel in mijn handen. Ook had ik gewrichtspijn, pijn op de borst, hartkloppingen, stemmingswisselingen en aanhoudende maar afwisselende periodes van een slechte slaap.

Ik weet hoe het voelt om elke dag te starten en eindigen met het gevoel dat je een verschrikkelijke griep hebt. Door de jaren heen heb ik bijna elk bekend symptoom van de ziekte van Lyme gehad, behalve de neurologische klachten. Ik was kapot ja, alles deed zeer ja. maar ik KON doorgaan, op een wilskracht voor het leven zo sterk dat ik mij er nog steeds over verbaas hoe ik mij door de 10 jaar lyme heb heengeslagen.

Er waren genoeg momenten dat ik fantaseerde over mijn leven beëindigen. Ik was niet depressief, dat zit niet in mijn aard. Ik ben een rasoptimist die dol op het leven is. Maar de pijn was gewoon ondraaglijk.

Ik hield vast aan 1 ding, 1 zin, 1 geloof: ik word beter.Ik wist, ik was nooit ziek als kind, dus ik kan weer beter worden: punt. En op een dag ontdek ik wat ik mankeer, en op een dag ontdek ik hoe ik het oplos. Makkelijker gezegd dan gedaan...

Vooral omdat ik tot mijn 20e geen duidelijke diagnose had, behalve wat vage labels zoals chronisch vermoeidheidsyndroom, jeugdreuma of fibromyalgie. En het vonnis dat ik daar maar mee moest leren leven. Ik was dol op mijn werk in een fotovakzaak waar ik van mijn 16e tot 19e werkte als fotograaf, verkoopmedewerker van video- en fotocamera's en waar ik tienduizenden foto's heb ontwikkeld in ons eigen fotolab voor klanten. Het probleem was: ik moest heel veel staan en dat hield ik uiteindelijk niet meer vol door de spierpijn/zwakte.

Ik besloot daarom op 18-jarige leeftijd een eigen bedrijf op te zetten in  ledlampen. Het leek mij een geweldig slim idee allemaal kleine ledjes samen te voegen en dat om te bouwen tot een lamp die gloeilampen en halogeenspots kon vervangen. (Dat bestond toen nog niet.) Ik liet ze produceren en begon als eerste in Nederland met de verkoop van ledlampen.
 

Dit groeide door de hoge kwaliteit en service uit tot een groot bedrijf wat ik 4 jaar later toen iedereen ledlampen begon te verkopen heb verkocht, om vervolgens een totaal ander project te starten: een eigen internationaal actieve online community game welke inmiddels ruim 200.000 leden heeft.
 

Natuurlijk verbeterde ik mijn website over candida regelmatig. Ook voegde ik er een zelfgemaakte minidocumentaire/informatiefilm aan toe. Door zoveel mogelijk altijd de zwaarste werkzaamheden in mijn bedrijven uit te besteden had ik in die jaren naast de financiële middelen ook de tijd die ik nodig had om te werken aan methoden om mijn ziektebeeld te herstellen.

Om te studeren, te testen en alles te leren wat er meer was te leren over ziekte en gezondheid. Want ook al ging het heel goed op papier, en wist ik in de maatschappij als jongeman uitzonderlijk hoge resultaten te boeken, ik voelde me nog helemaal niet goed. Ik was doodziek.

Maar de artsen verklaarden mij gezond! Ik moest dus dingen zelf maar uitvissen met de middelen die ik tot mijn beschikking had en opzoeken wat ik mankeerde in boeken, op internet, en met therapeuten. Ik heb inmiddels veel mensen ontmoet die hun spaargeld volledig opgebruikt hebben om oplossingen te vinden die niet werkten, en voordat ik de juiste oplossingen vond was ik ook zeker tienduizend euro en heel veel geduld verder. Na verschillende jaren van voortdurende inspanning, slaagde ik erin om mijn gezondheid volledig terug te krijgen.

De dingen ik ondertussen geleerd heb, hebben mijn leven voor altijd veranderd. De eerste stap naar herstel was het behandelen van candida. Dit is een gist/schimmelinfectie die heel veel voorkomt maar niet zoals velen denken alleen vaginale klachten geeft. Nee, dit gaat veel dieper het lichaam in bij zowel mannen als vrouwen. Ik wist mezelf van de helft van mijn klachten af te helpen en besloot er een website over te schrijven met een e-book.

Op dat moment was Dokter Frank met het Dokter Frank dieet erg hip: het was eigenlijk gewoon een koolhydraat-arm dieet, net zoals het dieet om candida te genezen. Ik besloot de site onder een alias te schrijven en ''Dokter candida'' leek me destijds wel een grappige toepasselijke naam. Iets waar ik later veel spijt van kreeg, want van het één komt het ander en Doktercandida.nl mondde vele jaren later uit in het begin van mijn eigen praktijk waar ik mensen met veel meer dan alleen candidaproblemen help.
 
herstart je gezondheid behandeling ziekte van lyme

Maar candida genezen loste niet al mijn problemen op. Ik voelde dat er meer zat. En ik kon het gevoel dat die tekenbeet van het scoutingkamp er wat mee te maken had maar niet kwijtraken, want ik wist dat mijn klachten op de ziekte van Lyme leken en had al vaker niet-reguliere diagnoses van de ziekte van Lyme gehad.

Mijn strijd met de chronische ziekte van Lyme en candida heeft me veel dingen geleerd die de meeste andere therapeuten niet weten. Ik gebruik deze kennis nu om anderen deze vaak frustrerende ziekte te helpen begrijpen en om ze te helpen om deze te boven te komen.  

Achteraf bekeken denk ik dat de borrelia burgdorferi (de microbe die de ziekte van Lyme veroorzaakt) al jaren in mijn lichaam aanwezig was (sinds het scouting kamp op mijn 11e) voor ik symptomen begon te ontwikkelen rond mijn 13e. Het is niet abnormaal dat mensen borrelia hebben en dit niet weten: de microbe staat erom bekend een insluiper te zijn. 

ziekte van lyme

De ziekte van Lyme wordt meestal doorgegeven door teken in het nimfstadium, die ongeveer de grootte van een speldenkop hebben. Ze bijten, geven de microbe door en vallen er dan af. De meeste mensen merken zelfs niet dat ze gebeten zijn. Omdat de symptomen van de initiële infectie bij de meeste mensen zo mild zijn (als die er al zijn), is het niet abnormaal dat mensen zich er totaal niet van bewust zijn dat ze geïnfecteerd zijn. 

En borrelia is niet de enige microbe waar u zich zorgen over moet maken. Teken zijn drager van vele microben die gelijksoortige eigenschappen hebben als borrelia. Wat ze allemaal gemeenschappelijk hebben, zijn de verborgen eigenschappen die ze moeilijk te vinden maken en zelfs nog moeilijker kwijt te raken. 

Als het immuunsysteem sterk is, dan kan een persoon gedurende onbepaalde tijd drager zijn van deze microben zonder er ooit symptomen van te krijgen. Wanneer ziekte toch optreedt, dan is dit vaak chronisch en verzwakkend, maar niet levensbedreigend. Daarbij komt ook nog dat de graad van chronische ziekte zeer variabel is. Sommige mensen verzwakken ernstig, terwijl anderen zich slechts een beetje slecht voelen. 
 
antibiotica

Mijn ervaring met antibioticabehandeling voor lyme

Toen ik voor het eerst de diagnose van ziekte van Lyme kreeg van een alternatief genezer op mijn 18e, rende ik naar de huisarts voor antibiotica. Maar ik voelde me tegen de tweede week al miserabel. 

Misselijkheid, buikpijn en een over het algemeen slecht gevoel overal namen meer en meer toe, tot ik uiteindelijk na 2 maanden door mijzelf verplicht werd om te stoppen met het nemen van de medicatie omdat ik zo in de war was dat ik mijn eigen pincode niet eens meer kon herinneren.

Hoewel sommige mensen beter tegen antibiotica kunnen dan anderen, werd duidelijk dat ik op zoek moest naar een andere oplossing. Later ontdekte ik dat mijn ervaring niet uniek was; veel mensen lijken dezelfde reactie te hebben en veel zieker uit een antibioticabehandeling te komen (en blijven) dan ze er in gingen. 

Ik heb ook veel mensen ontmoet die gedurende 6-9 maanden een behandeling met intraveneuze antibiotica (IV) ondergaan hadden, en die op hetzelfde punt belandden als waar ze begonnen waren binnen enkele maanden na het einde van de antibioticakuur. Hoewel er een zekere logica in zit om gedurende 2 tot 4 weken gebruik te maken van antibiotica bij acute infectie, ontwikkelen vele mensen toch symptomen ondanks het gebruik van antibiotica. 

Hoe meer ik de microbe begon te kennen, hoe meer ik begon te begrijpen waarom antibiotica niet noodzakelijk een goede behandelwijze zijn bij chronische ziekte van Lyme. Hoewel sommige mensen de ziekte van Lyme overwinnen met antibiotica, gebeurt dit niet vaak genoeg om als betrouwbaar beschouwd te kunnen worden. Tot op de dag van vandaag, zijn er geen klinische studies die het voordeel aantonen van langdurige antibioticabehandelingen voor chronische ziekte van Lyme. 

Wanhopig op zoek naar oplossingen.

Nadat ik me realiseerde dat orale antibiotica geen goede oplossing was voor mij, verminderde mijn vertrouwen in de medische wereld naar 0,0

Zij leken de ziekte van Lyme niet te begrijpen of hadden er weinig interesse in om deze te behandelen. Behalve het voorschrijven van medicijnen om de symptomen te behandelen, wat ik mijn hele leven heb geweigerd, hadden ze me weinig te bieden. Ik bleef zoeken om iets te vinden

…iets wat mijn ellende zou verlichten. 

Ik zocht het internet af en las elk beschikbaar boek over de ziekte van Lyme. Ik kende 'lyme artsen' die het langdurige gebruik van intraveneuze antibiotica aanraadden, maar ik kon niet aan het idee wennen. Ik wist genoeg over antibiotica (IV of oraal) om ernstig bezorgd te zijn over wat het met mijn darmflora en immuunfunctie zou doen na enkele maanden van behandeling. Maar ik had ook niet echt de luxe om te kunnen kiezen want ik kon niet nog zieker worden. Ik moest een optie vinden die direct hielp. Geen verergering, maar verbetering.

Er waren veel opties om uit te kiezen en ik heb ze denk ik allemaal geprobeerd, van bioresonantie tot acupunctuur, van reiki tot gebedsgenezing om over alle soorten diëten maar niet te spreken. Sinds mensen zich bewust werden van de ziekte van Lyme, hebben ze op alle mogelijke manieren geprobeerd om er een oplossing voor te vinden: van stralingsenergie door Rife-machines tot het drinken van terpentine.

En dat allemaal in de hoop de microbe te doden. Ik heb veel verschillende behandelingen geprobeerd, maar geen enkele was succesvol. Ik had in mijn boek over candida bij 'mijn verhaal' staan dat ik nog steeds zocht naar een goede oplossing voor de ziekte van Lyme. En op een dag mailde een vrouw mij, ze schreef een boek over de ziekte van Lyme en had veel mensen geïnterviewd die de afgelopen jaren wisten te genezen van de ziekte van Lyme.

Er kwam één nieuwe therapievorm uit Duitsland met een apparaat met leds en lasers heel vaak naar voren. Deze bleek verrassend effectief tegen lyme. Ik besloot natuurlijk dat ook te proberen want ja, leds, dat was natuurlijk helemaal mijn ding. Hoe mooi zou het zijn als iets waar ik al jaren mee bezig was: mijn leven, mijn brood, in staat was mij te kunnen helpen? Haha, te mooi om waar te zijn.

Maar... het werkte! Al na de eerste behandeling voelde ik een innerlijke rust waarvan ik niet wist dat het bestond. De maanden daarna gingen snel en er kwamen heel veel emoties los. Had ik eindelijk de oplossing gevonden? Toen ik mij realiseerde dat ik de oplossing had gevonden en mezelf afvroeg: moet ik anderen hiermee gaan helpen, barstte ik in tranen uit. Ja, dat moet ik. Ik heb nog nooit zo hard gehuild als die middag. Niet van verdriet, maar van opluchting, van hoop, van het moment dat ik mijn ware lot in het leven realiseerde.


Het creëren van de perfecte omgeving om te genezen

Meer dan wat dan ook, is chronische ziekte van Lyme een vermindering van de kracht van het immuunsysteem om alledaagse bedreigingen aan te vechten zodat het lichaam zichzelf kan genezen. Het probleem is dus niet zozeer de microben zelf, maar het feit dat ze niet langer beperkt worden door een goed werkend immuunsysteem.

De therapie die mij genezen heeft, en waar ik nu zelf mee werk, draait net zoals alle andere methoden en apparaten waar ik mee werk in mijn praktijk herstartjegezondheid.nl om het herstellen en stimuleren van het immuunsysteem en het zelfgenezend vermogen van het lichaam.


Iedereen kan van de ziekte van Lyme genezen!

Uw lichaam weet hoe het moet, de truc is zorgen dat het dit ook kan doen. Met de juiste therapie, leefstijl en voedingssupplementen.

Het creëren van een gezonde omgeving in mijn lichaam was essentieel voor mijn herstel. Echter door de jaren heen had ik al zoveel geleerd over ziekte en gezondheid. Ik leefde in vergelijking tot mijn leeftijdsgenoten supergezond.

Ik dronk alleen water, nooit frisdrank of alcohol en ik at vlees en suikerarm. Toch deed mijn immuunsysteem niet wat het moest doen. Wat het wel bleek te kunnen gaan doen door elke week een half uur onder een apparaat met leds en laserlampjes te gaan zitten? Ik MOEST weten hoe dit werkte: hoe dit het immuunsysteem herstelde en waardoor het nog meer verstoord raakte.
 

Ik werd er me ook van bewust dat ik ook moest stoppen met de slechte gewoonten die de disfunctie in de eerste plaats veroorzaakt hadden. Bij mij was dat door wat ik nu weet, vooral te wijten aan een belasting van straling van mobiele telefoons en wifi waar mijn lichaam blijkbaar niet goed tegen kan.

Mijn gewrichten zijn in goede staat. Mijn energieniveaus blijven gelijk gedurende de hele dag en ik ben zo actief als ik wil zijn. Ja, ik heb nog wat restschade van de ziekte van Lyme waarvan ik weet dat het elk jaar beter wordt. Mijn schildklier is beschadigd geraakt waardoor ik heel snel aankom en met overgewicht kamp terwijl ik heel weinig eet. Ik kan er medicijnen voor krijgen maar ik kies ervoor dat niet te doen: te veel bijwerkingen.

Het belangrijkste is dat ik een normaal leven leid, vrij van symptomen.  
 
behandeling ziekte van lyme met fotonen

Het proces eenvoudiger maken voor anderen.

Zodra ik mijn gezondheid terug had, wilde ik anderen helpen om hetzelfde te doen. Om dat te doen, moest ik het proces eenvoudiger maken. Wat me jaren aan inspanning en onderzoek gekost had om uit te vissen, moest in een zelf samengestelde therapie gegoten worden waarbij verschillende behandelingen gecombineerd en aangepast werden, zoals de laser fotonentherapie en eenvoudige richtlijnen over het beperken van andere verstoorders van het immuunsysteem.

Ook heb ik een eigen homeopathisch geneesmiddel ontwikkeld wat ik ondersteun met de allerbeste voedingssupplementen waar mensen zichzelf ook zonder de therapie mee kunnen helpen. Dit recept stel ik gratis beschikbaar in mijn nieuwste boek: Tekenbeet ziekte van Lyme. Dit is gratis als e-book te downloaden op deze website. Ik weet dat meer therapeuten goede resultaten behalen, maar ik durf met een oprecht hart te zeggen dat wanneer ze snellere resultaten behalen dan ik, vertel het me, want ik blijf leren. Leren nog beter te worden in het genezen van de ziekte van Lyme.

Gedurende de laatste 10 jaar heb ik in mijn praktijk meer dan 5.000 mensen geholpen, honderden daarvan hadden de ziekte van Lyme. Ik heb mijn therapie steeds opnieuw verbeterd tot op het punt dat de meeste van mijn patiënten volledig herstellen in 10 therapiesessies over een periode van +-3 maanden. Er is geen snellere of betere weg. Reserveer vandaag uw 100% gratis proefbehandeling op bioenergietherapie.nl

Kaj Alexander